Workshops

Kunst voor iedereen, door iedereen

Wij bieden verschillende workshops aan: van kinderfeestjes tot bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten. Scroll hier door ons aanbod heen en stel zeker vragen als je meer wil weten.

“Ik lette nooit echt op de graffiti of street art op straat of naast de snelwegen. Na de workshop bij VijfB bekeek ik ze ineens door een hele andere bril. Alsof ik ineens een nieuwe expositieruimte kon zien: buiten.”

Kinderfeestjes en workshop op school

Een kind kan de was kunst doen

Blije kinderen maken blije ouders. Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Denk eens aan een graffiti-party. Bij onze kinderfeestjes hoeven de ouders zelf niets te doen, behalve zorgen dat de kids oude kleding dragen. En broodjes knakworst regelen, natuurlijk.

Wij regelen de doeken, de spuitbussen en helpen de kinderen met het maken van hun kunstwerken. Die krijgen ze ook mee naar huis – mits ze al droog zijn. Anders kunnen ze later opgehaald worden. Leuk voor aan de slaapkamermuur! Heb je interesse in een kinderfeest? Mail of bel even!

“Dit was het coolste feestje ooit, Joost!” – Tim (9)

Hoe werkt het?

De kinderfeestjes duren ongeveer anderhalf uur, waarin de kinderen na een uitleg over techniek en kleurgebruik zelf aan de slag gaan met een kunstwerk. Dit kunnen losse letters zijn of namen. Bij letters maken wij een voorbeeld letter voor de jarige jop. Ook kan er gekozen worden tussen karton (70×50) of canvas doek (100×70).

Wat kost het?

– Eigen naam op een vel karton (formaat: 100×70) kost €190,- voor 6 kinderen. Een persoon extra kost €25,-.
– Eigen naam op canvas doek (formaat: 100×70) kost €250,- voor 6 kinderen. Een persoon extra kost €30,-.

“Ik ga dit volgend jaar ook doen, dan mag jij ook komen bij mij.” – Sara (10)

 

Workshops op school

Het is ook mogelijk om een workshop op school te organiseren. Ook hier beginnen we met een creatieve, interactieve uitleg van graffiti, kleurgebruik en technieken. Natuurlijk geven we een uitleg over de gevolgen van illegaal graffiti spuiten. Daarna mogen de kinderen zelf hun kunstwerken maken op karton of canvas, of een kale muur in/rondom het schoolgebouw. De werken op karton of canvas krijgen ze (na het drogen) mee naar huis. De prijs is afhankelijk van de grootte van de klas. Neem hier contact op over de mogelijkheden.

Bedrijfsuitjes

Zin in een inspirerende teamdag? Wil je iets anders dan paintballen en bitterballen eten? Wij bieden workshops aan van alle soorten en maten. Wij organiseren verschillende soorten workshops. Dit kan op locatie of in onze eigen workshopruimte. Iedere workshop begint met een vogelvlucht door muurschilderkunst, met een leuke en praktische uitleg over kleurgebruik en technieken. Daarna gaat iedereen zelf aan de slag.

Je kunt hierbij denken aan het creëren van een bedrijfsnaam, losse letters of nieuwe logo’s. Mochten jullie het leuk vinden, dan kunnen de canvas doeken verdeeld worden. Zo neemt iedereen een stukje kunst mee naar huis. Natuurlijk staan we ook open voor alle input. Jouw workshop, jouw creaties.

Wat kost het?

– De basis graffiti workshop incl. oefeningen, eigen letter maken op vel karton van 70x50cm en een gezamenlijke piece kost €42,-. p.p.
– Er kan gekozen worden voor wegwerpoveralls en canvasdoeken om op te spuiten. Reken dan ongeveer 5 euro extra per deelnemer.

Hieronder krijg je een idee van onze workshops. Als je zelf een idee hebt over de workshop, geef het dan zeker aan. Extra informatie vind je hier, of mail ons even.