Muurschildering centrum Alphen a/d Rijn

Muurschilderingen

“Iedere kale muur is een kans.”

Wij maken muurschilderingen van A tot Z: van slaapkamermuren tot flatgebouwen en alles daartussenin. Kijk jij al jaren naar een kale witte muur of een vervallen voorgevel die wel kunst kan gebruiken? Of wil je een bijzonder cadeau geven aan je kind, liefde of schoonmoeder? Neem hier onder een kijkje bij onze projecten en neem  hier contact op.

Hoe werkt het?

Voor grote schilderingen kun je online een aanvraag doen – mailen en bellen kan 24/7. Je kunt binnen een werkdag reactie van ons verwachten. Daarna komen we op de koffie om jouw wensen te bespreken. Bij kleine muurschilderingen (zoals slaapkamermuren) maken we meestal een design op basis van een foto. We overleggen het belangrijkste: wat vind je mooi, wat vind je foeilelijk en waar word jij blij van? Natuurlijk zullen we eventuele eisen vanuit de gemeente of wooncorporaties bespreken. We nemen vantevoren vast een kijkje bij de muur of gevel voor inspiratie. Ook horen we graag vooraf wat de status van de muur is: behang, muurverf, kaal beton. Vervolgens maken we een beeld op basis van ons eerste gesprek en komen we samen tot een eindontwerp.

Alles wordt door ons geregeld, denk aan: hoogwerker, materialen en overige randzaken. Jij hoeft je nergens zorgen over te maken. Dan kan het feest beginnen. Zeg maar gerust: ‘Ik stond erbij en ik keek ernaar’. Hieronder vind je wat veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan stuur dan vooral even een m ailtje of b el ons.

Wat voor soort muren doen jullie?

We hebben door de jaren heen van alles beschilderd: van buitengevels, flatgebouwen en schuurmuren tot slaapkamermuren en restaurants. En zelfs plafonds.

Hoelang duurt het?

Dat ligt aan de grootte van de opdracht. Grote muurschildering, bijvoorbeeld de zijgevel van een flat, duren ongeveer 3 tot 5 dagen. Het zetten van kleine muurschilderingen duurt ongeveer een halve dag tot (maximaal) 2 dagen.

Wat kost het?

Iedere muurschildering is anders. Het is natuurlijk wel fijn om vooraf een idee te krijgen van de prijs. Wij sturen altijd een offerte op met een urenspecificatie. Om je alvast een idee te geven: de gevel van een flatgebouw van 16 meter kost ongeveer €7.500,-. Bij grote gevels van bijvoorbeeld flatgebouwen is de prijs per m2 circa €70,-. Bij kleine muurschilderingen (zoals werken in restaurants) is de prijs per m2 €90,-.

Hoelang blijft de schildering zitten?

Dat is een hele goede vraag. Het liefst zeggen we: voor altijd. Tot nu toe is geen enkele muurschildering verdwenen (lees: na 10 jaar aan schilderingen) maar we kunnen ‘levenslang’ kunstplezier niet garanderen. Wel lakken we schilderingen af die veel zonlicht vangen om ervoor te zorgen dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Ook belangrijk om te weten: in alle jaren dat wij muurschilderingen zetten, is er nog geen enkel stuk overspoten. Dit is een soort ongeschreven regel in de wereld van streetart en graffiti.

Is wat ik wil wel mogelijk?

Ja, alles is mogelijk. Hou er wel rekening mee dat onze schilderingen met spuitbussen gedaan worden. Wij werken meestal niet met penselen, dus hele kleine stukken muur in detail versieren lukt niet. Wel hebben we veel creatieve vrienden die goed overweg kunnen met penselen of stencils. Mocht je een piepklein stukje muur hebben, kun je altijd even m ailen .

Moet ik ergens rekening mee houden?

Nope. Je kunt altijd vragen stellen.