“Iedere kale muur is een kans.”

Wij maken muurschilderingen van A tot Z: van slaapkamermuren tot flatgebouwen en alles daartussenin. Kijk jij al jaren naar een kale witte muur of een vervallen voorgevel die wel kunst kan gebruiken? Of wil je een bijzonder cadeau geven aan je kind, liefde of schoonmoeder? Neem hier onder een kijkje bij onze projecten en neem  hier contact op.

Hoe werkt het?

Voor grote schilderingen kun je online een aanvraag doen – mailen en bellen kan 24/7. Je kunt binnen een werkdag reactie van ons verwachten. Daarna komen we op de koffie om jouw wensen te bespreken. Bij kleine muurschilderingen (zoals slaapkamermuren) maken we meestal een design op basis van een foto. We overleggen het belangrijkste: wat vind je mooi, wat vind je foeilelijk en waar word jij blij van? Natuurlijk zullen we eventuele eisen vanuit de gemeente of wooncorporaties bespreken. We nemen vantevoren vast een kijkje bij de muur of gevel voor inspiratie. Ook horen we graag vooraf wat de status van de muur is: behang, muurverf, kaal beton. Vervolgens maken we een beeld op basis van ons eerste gesprek en komen we samen tot een eindontwerp.

Alles wordt door ons geregeld, denk aan: hoogwerker, materialen en overige randzaken. Jij hoeft je nergens zorgen over te maken. Dan kan het feest beginnen. Zeg maar gerust: ‘Ik stond erbij en ik keek ernaar’. Hieronder vind je wat veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan stuur dan vooral even een mailtje of bel ons.

Wat voor soort muren doen jullie?

We hebben door de jaren heen van alles beschilderd: van buitengevels, flatgebouwen en schuurmuren tot slaapkamermuren en restaurants. En zelfs plafonds. Wel is het van belang dat er al een grondlaag op de muur aanwezig is. Is dat niet het geval? Ook geen probleem, maar dan moeten daar even losse afspraken over gemaakt worden.

Hoelang duurt het?

Dat ligt aan de grootte van de opdracht. Grote muurschildering, bijvoorbeeld de zijgevel van een flat, duren ongeveer 3 tot 5 dagen. Het zetten van kleine muurschilderingen duurt ongeveer een halve dag tot (maximaal) 2 dagen.

Wat kost het?

Iedere muurschildering is anders. Het is natuurlijk wel fijn om vooraf een idee te krijgen van de prijs. Wij sturen altijd een offerte op met een urenspecificatie. Om je alvast een idee te geven: de gevel van een flatgebouw van 16 meter hoog kost ongeveer €7.500,-. Bij grote gevels van bijvoorbeeld flatgebouwen is de prijs per m2 circa €50-70,-. Bij kleine muurschilderingen (zoals werken in restaurants) is de prijs per m2 €70-90,-.

Hoelang blijft de schildering zitten?

Dat is een hele goede vraag. Het liefst zeggen we: voor altijd. Tot nu toe is geen enkele muurschildering verdwenen (lees: na 10 jaar aan schilderingen) maar we kunnen ‘levenslang’ kunstplezier niet garanderen. Wel lakken we schilderingen af die veel zonlicht vangen om ervoor te zorgen dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Ook belangrijk om te weten: in alle jaren dat wij muurschilderingen zetten, is er nog geen enkel stuk overspoten. Dit is een soort ongeschreven regel in de wereld van streetart en graffiti.

Is wat ik wil wel mogelijk?

Ja, alles is mogelijk. Hou er wel rekening mee dat onze schilderingen met spuitbussen gedaan worden. Wij werken meestal niet met penselen, dus hele kleine stukken muur in detail versieren lukt niet. Wel hebben we veel creatieve vrienden die goed overweg kunnen met penselen of stencils. Mocht je een piepklein stukje muur hebben, kun je altijd even mailen .

Moet ik ergens rekening mee houden?

Nope. Je kunt altijd vragen stellen.

Vogelmuurschilderingen

Als groot vogelliefhebber zijn mijn favoriete muurschilderingen vogel en natuur schilderingen. Dus als het ook maar even mogelijk en passend is probeer ik een vogel die in de omgeving van de muur voor komt in een design te verwerken.
Mijn eerste grote vogel muurschildering was in 2011 aan de Leeuwerikstraat in Alphen aan den Rijn. Ruim 80m2 groot op de gevel van een appartementen complex. Door vogel muurschilderingen te maken ben ik gaan inzien hoe veel mooie details vogels hebben. En na een keer een vogel in het groot nagemaakt te hebben kan je nooit meer hetzelfde naar de vogel kijken als hij langs vliegt.
Tijdens het maken van de muurschilderingen komen er altijd wel voorbijgangers of buurtbewoners een praatje maken. Helemaal als ik ergens een vogel schildering aan het maken ben. Mensen hebben altijd de mooiste verhalen dat ze de vogel bijvoorbeeld regelmatig in de tuin zien. Of dat ze nog steeds een keer hopen de ijsvogel in het echt te zien. Ook gebeurd het natuurlijk dat mensen geen idee hebben welke prachtige gekleurde vogel ik aan het maken ben. Dan vertel ik dat dit bv de Blauwborst is en dat ze die tijdens een wandeling in het voorjaar makkelijk tegen kunnen komen in de buurt van de schildering, regelmatig krijgen ik later een leuk mailtje dat ze inderdaad de vogel tegen gekomen zijn.